2008. április 20.

A nagyiékkal

Ma meglátogattak a magyar nagyiék és sokat játszottunk.

Először is, amíg a nappaliban voltak apával és anyával én közben építettem egy tornyot, és addig ügyeskedtem, amíg a papa bejött hozzám a szobámba és segített befejezni.

Aztán mindannyian bejöttek a szobámba és együtt játszottunk, főleg a halacskás kirakómmal. Lenyűgöztem őket a sebeséggel, amivel már be tudom rakni a formákat a helyükre.

2008. április 15.

Az első képem

Elkészült rólam az első kép. Bár még nem látszom rajta valami jól, de azért valamennyire felismerhető, hogy hol is vagyok. Se nagyobb se kisebb nem vagyok, mint 19,8 mm, ami már majdnem 20!! 8 hetes és 3 napos vagyok.

2008. április 13.

Ebéd egy hajón

Ma Magdival és Gáborral (Gábu, ahogyan én hívom) ebédeltünk, nem találjátok ki hol: egy hajón! Én még sosem voltam hajón, így aztán nagyon élveztem a dolgot. Bár a miénk nem mozgott, a helyemről sok hajót láttam elúszni mellettünk, amit hangos "Ajé, ajé" (Hajó, hajó) kiáltással díjaztam, az egész étterem nagy örömére.

Ebéd után mindannyian elmentünk sétálni egyet a Margit-szigeten, apa csinált néhány képet rólam és a parkoló hajókról (ezek közül láttok egyet). Az út nagy részét én is végiggyalogoltam, kivéve a legvégét, amit apa nyakában tettem meg.

2008. április 9.

20 hónapos lettem

Ma nagy alkalom van, ugyanis ma vagyok húsz hónapos, ami szép kerek szám.

Ebben a hónapban nem történtek egetrengető változások az életemben, de úgy tűnik, mintha gyorsabban nőttem volna. Minden egyes nappal inkább kislányos vagyok, a babás arcom pedig kezd eltűnni.

Már egészen sokat játszom egyedül a játékaimmal, bár még mindig azt szeretem, ha valaki van a közelemben, pláne ha játszik is velem. A jétékaim pedig egyre kreatívabbak: kezdek tornyokat építeni az építőkockákkal, amiket a nyuszitól kaptam, vagy néhány régi kockámmal, vagy pedig éppen a halas kirakóval játszom, amit a télapó hozott nekem.

Kezdek egyre csajszisabb lenni: szeretem, ha csatocskákkal díszítik a hajamat, vagy ha szép ruhát vehetek fel, amiben igazán csinosnak érzem magam. Ha apa képet készít rólam, szívesen pózolok a kamera előtt, hogy aztán azonnal meg tudjam nézni, hogyis festek a képen. Ezt a képet is például azért készítette apa, mert én kértem.

Amit viszont nem tudok abbahagyni, az a dumálás. Amikor játszom, közben is énekelek vagy halandzsázom, ha megkérnek, hogy valamit ismételjek meg, akkor szívesen megteszem, ahogy csak tőlem telik. Így lassanként sok-sok új szóval gyarapítom a szótáramat, bár továbbra is általában egy szót csak az egyik nyelven használok, mégpedig úgy, ahogy nekem könnyebb.

2008. április 5.

A nagyok csoportjában

Ma, mint szinte minden szombaton, megint voltunk az uszodában, és ez már a harmadk alkalom volt, amit a harmadik, a nagyok csoportjában töltöttem. Az első alkalmakkor még hozzá kellett szoknom a változáshoz, pláne, hogy itt a gyakorlatok már sokkal nehezebbek, de ma már majdnem mindent jól csináltam.

Az alsó képeken az új gyakorlatokból láthattok ízelítőt: például, hogy hogy úszom egyedül két deszkával, vagy hogyan kapaszkodom a medence szélén, miközben jár a lábam! Ezek mellett sok kargyakorlat is van, kell fújni a vizet és persze az állandó lábmunka is ott van!!


Gyarapodik a család

Ma anya elvégzett egy teszet és végre megbizonyosodtak róla, hogy nemsokára megérkezem a családba. Már alig várom, hogy elég nagy legyek, világrajöjjek és játszhassak végre a nővéremmel, Laurával.