2008. október 9.

26 hónaposan

Újabb egy hónap telt el, már lassan nem is tudom nyomon követni az idő múlását... A hónap változása két dologhoz köthető.

Az egyik, még minidg a nyelvi fejlődésem, ami sokak szerint szinte hihetetlen. Ezt azon is le lehet mérni, hogy egyre többen megértik, amit mondok, nemcsak anya és apa. Ez nem csoda, hiszen a gyakorlásra nagyon nagy gondot fordítok: gyakorlatilag egész nap megállás nélkül jár a szám. Mindent kommentálok, bármit is csinálok. Ezek a kommentárok pedig egyre hosszabb és nyelvileg egyre helyesebb mondatokból állnak össze. Anya néha már annyira "telítődik" vele, hogy egyszer sikerült elcsípnem, amint apától azt kérte, vigyen aludni, hadd legyen egy kis csönd végre!

A másik változás a hónap folyamán, hogy kezdek rászokni a TV-zés ízére. Na persze ne akció filmekre gondoljatok, hanem kifejezetten nekem való, izgalmas, fejlesztő kisfilmekre, amik segítségével például a számokat, a színeket, az állatokat, vagy az egyik kedvencemet: a formákat tanulom. Annyira élvezetes, hogy mindenről megfeledkezem közben, kivéve a beszédet. Az elhangzottakat ugyanis ilyenkor is hangsoan ismétlem:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése